Webgids > Landbouw en Tuinbouw > Zorgboerderijen

Zorgboerderijen

Links

boerderij 't Grievink

Op Boerderij ’t Grievink worden 30 stuks jongvee verzorgd. De boerderij is er speciaal voor kinderen en jongeren die net even meer aandacht en begeleiding nodig hebben. Op dit moment ontvangen we voornamelijk kinderen met een vorm van autisme. Wij bieden hen kleinschalige opvang waar veel aandacht is voor de individuele persoon. De boerderij met zijn dieren en vrije ligging prikkelt hen actie te ondernemen, maar geeft ook rust zodat er ontspannen genoten kan worden op een voor hen veilige plek.

Reviewen Waarderen Favorieten Report

boerentroef

Wij, Adrik en Lidi hebben samen met onze kinderen een melkveebedrijf. Ook hebben we een boomgaard met fruitbomen en een groententuin. Wij hebben een ruime ervaring in het werken met mensen met een lichamelijk-en of verstandelijke beperking. Wij willen hulpboeren en boerinnen al dan niet met een klein of grote beperking een plaats bieden.We proberen in een rustige, beschermde omgeving mensen te laten mee werken met begeleiding op afstand of als het nodig is direkt ondersteunend. Wij zijn in 2000 als zorgboerderij gestart.

Reviewen Waarderen Favorieten Report

de driehoek

De Driehoek” is een kleinschalig gemengd landbouwbedrijf in de achterhoek. De boerderij heeft een ruim verharde erf met ligboxenstal, kapschuur, werkplaats en machinepark. Voor de konijnen, vogels, duiven en kippen is een aparte aangepaste ruimte gerealiseerd. Daarnaast is er een manege waarin met het huifbed gereden kan worden.

Reviewen Waarderen Favorieten Report

de paardenmaat

De Paardenmaat is een centrum waar mensen en paarden in harmonie met elkaar omgaan, met respect voor elkaars mogelijkheden. Pedagogische praktijk Etenoha werkt vanuit dezelfde visie en ziet mogelijkheden voor individuele begeleiding en ontwikkeling van de zorgvrager. Mensen met een verstandelijke beperking zijn van harte welkom.

Reviewen Waarderen Favorieten Report

nova zorgboerderij

Mensen die interesse hebben in nOvA zorgboerderij kunnen een kijkje komen nemen. Tevens kunt u kennismaken met de zorgboerin, die de medewerkers begeleidt. De zorgboerin heeft vele jaren ervaring opgedaan in een activiteiten-centrum en als manager in de kinderopvang en is werkzaam als kwaliteitsfunctionaris in een brede welzijninstelling. nOvA zorgboerderij staat voor een verantwoorde dagbesteding die voldoet aan de eisen op het gebied van kwaliteit en de RI&E (risico inventarisatie en evaluatie) .

Reviewen Waarderen Favorieten Report

wenumhoeve

Wij zijn Hanneke en Gert-Jan Wensink en wonen met dochter en zoon op de Wenum Hoeve. De boerderij ligt in een rustige omgeving aan de rand van Apeldoorn-Noord. Sinds 2003 zijn we van start gegaan met onze Zorgboerderij. Wij zijn er trots op dat onze Zorgboerderij is gecertificeerd voor het Kwaliteitssysteem voor Zorgboerderijen. Inmiddels hebben wij ook het keurmerk behaald; " Kwaliteit laat je zien". Met onze kennis en ervaring leiden en begeleiden we de hulpboeren in een bedrijfsmatige sfeer.

Reviewen Waarderen Favorieten Report